Foodmarks hållbarhetsrapport 2019
För oss på Foodmark innebär hållbar utveckling att skapa långsiktiga lösningar ur ekonomiska, sociala och ekologiska perspektiv. För våra konsumenter och kunder är en god och enkel matupplevelse lika viktigt som en ansvarsfull och långsiktig företagsstyrning. Därför vill vi ta ansvar genom hela värdekedjan.
”Hållbar utveckling är inget man kan välja eller välja bort –
det är ett måste, det måste genomsyra det vi gör här och nu, och i framtiden!”
Under 2019 har vi bland annat övergått till att alla våra ägg till 100% är från frigående höns, nästan all vår marina råvara (95,5%) är MSC-certifierad och vi har även lanserat ytterligare växtbaserade produkter. Dessutom är vi numera fullt uppe och kör i vår nya produktionsanläggning som reducerar tre produktionsanläggningar och ett lager till en och samma enhet – vilket bland annat ger oss mindre interna, såväl som externa transporter. Vi har även sedan tidigare anslutit oss till branschens plastinitiativ för att driva på för bättre plastförpackningar (Plastinitiativet 2022).
2020 kommer innebära än mer fokus på Hållbarhet och kommer att ta oss en god bit på vägen mot våra ambitioner för 2025 om reducerat svinn, bättre förpackningar, hälsosammare produkter, förbättrad etik och miljö hos våra leverantörer, hög livsmedelssäkerhet, bättre arbetsmiljö och säkerhet, och inte minst ökat fokus på mångfald och jämställdhet.
Klicka på bilden nedan för att ta del av vår tredje och senaste hållbarhetsrapport.
Trevlig läsning!