Foodmarks hållbarhetsrapport 2020
Nu publicerar vi vår hållbarhetsredovisning för 2020! Trots ett år som präglades av pandemin gjorde vi flera framsteg i vårt hållbarhetsarbete:
🌱 Under 2020 har vi bland annat reducerat vårt matsvinn med 70%, jämfört med 2019 och vi inledde ett samarbete med Matmissionen.
🌱 Samtliga medarbetare gick utbildning i arbetsmiljö med fokus på diskriminering och kränkande särbehandling och under 2020 uppnådde vi en jämn könsfördelning om 55/45 bland våra tjänstemän.
🌱 Under året tog vi också viktiga kliv framåt i vårt förpackningsarbete genom att vi började fasa ut svart ickesorteringsbar plast samt reducerade mängden plast i en av våra mest sålda bägare.
🌱 Under 2020 fortsatte vi att utöka vårt växtbaserade sortiment, vars utbud kommer att utökas än mer under 2021.
I vår hållbarhetsrapport kan du dessutom ta del av vår klimatambition och hur vi arbetar med vår hållbarhetsstrategi som är baserad på FNs hållbarhetsmål 2, 3, 8, 12, 13 och 17 och som täcker områdena livsmedelssäkerhet, konsumenters hälsa, arbetsmiljö och säkerhet, mångfald och jämställdhet, etik i leverantörskedjan, förpackningar samt minskad klimatpåverkan genom reducerat matsvinn, vatten och avfall.
Klicka på bilden nedan för att ta del av vår fjärde och senaste hållbarhetsrapport.
Trevlig läsning!