Med anledning av utbrottet av coronaviruset
Med anledning av utbrottet av coronaviruset bevakar Foodmark kontinuerligt informationen från myndigheterna och vi baserar våra åtgärder och riktlinjer på de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter.
I allt vårt arbete rörande coronasmittan har vi som bolag tre övergripande prioriteringar som alla våra insatser och ambitioner grundar sig på; våra medarbetares hälsa och välmående, företagets fortsatta drift och delansvar för Sveriges livsmedelsförsörjning samt vårt samhälleliga ansvar för att reducera smittspridning
Riktlinjer för att minimera smitta:
- Vi har sedan den 12:e mars isolerat våra respektive anläggningar vilket innebär att ingen fysisk kontakt får ske mellan enheterna.
- Från och med den 13:e mars arbetar en stor del av tjänstemännen hemifrån, inkl. fältsälj i Stockholmsregionen.
- Medarbetare inom Foodmark som har varit utomlands stannar hemma i 14 dagar efter ankomst.
- Vi har förstärkt rutinerna på våra arbetsplatser, till exempel rörande pauser, städning och hygien.
- Alla in- och utleveranser av varor på samtliga av våra enheter skall organiseras för att minimera smittorisk.
- Inga tjänsteresor får förekomma.
- Både interna och externa mässor, konferenser och andra större tillställningar ska undvikas.
- Möten med externa parter ska i möjligaste mån hållas med hjälp av telefon, Skype eller Teams.
Varuförsörjning:
- För tillfället ser vi inga störningar av inleveranser från våra leverantörer kopplade till coronaviruset.
- Driften i våra tre produktionsanläggningar går enligt plan.
- Våra utleveranser sker enligt plan.
- Då vi vill säkerställer en god varuförsörjning har vi en fortlöpande dialog med våra kunder.
- För att så snabbt som möjligt kunna förutse kommande bristsituationer bevakar och analyserar vi utvecklingen löpande.
Matsäkerhetsrutiner:
Enligt Livsmedelsverket finns det ingenting som tyder på att viruset kan spridas via livsmedel eller dricksvatten (2020-03-25).
Samtliga av Foodmarks produktionsanläggningar är certifierade mot BRC, vilket innebär att vi har mycket genomarbetade rutiner för att säkerställa en säker hantering av våra livsmedel och krav på personlig hygien för alla som hanterar livsmedel.